05.02.2021
Ta recept je za Sgambaro pripravila in slikala Sonia Monagheddu, ki ustvarja blog ˝Oggi pane e salame, domani˝
Sestavine:
- 320g peresnikov od pire, leče in kvinoje Sgambaro
- 350g bučk
- 12 bučkinih cvetov
- vršički špargljev po želji
- 1 čebula Tropea
- 2 žlici deviškega olivnega olja
- tenko narezan parmezan po želji
- bazilika po želji
- tenko narezani in popečeni mandlji
- med
- sol, poper
Priprava:
- V vrelo soljeno vodo dajte vršičke špargljev za 5 minut. Odlijte in jih hitro vrzite v vodo z ledom, da zaustavite kuhanje in ohranite zeleno barvo.
- Nekaj vršičkov narežite na kolobarčke, kakšnega po dolžini ostale pustite cele
- Olupite čebulo in jo sesekljajte na rezine. V ponvi jo popecite na oljčnem olju.
- Dodajte na kolobarčke narezane bučke in jih pecite med občasnim mešanjem. Dodajajte sol in poper.
- Kakšno minuto preden ugasnete dodajte v ponev vršičke špargljev in po dolgem narezane cvetove bučk. Odločno jih pretresite v ponvi ( kot bi obračali palačinke).
- V vrelo soljeno vodo dajte peresnike od pire, leče in kvinoje za 8 minut. Odlijte vodo a shranite pol kozarca.
- Začinite testenine z bučkami, vršički špargljev in cvetovi bučk. Dodajte žlico vode, če je potrebno, da se lepše sprimejo.
- Zaključite z baziliko in lističi parmezana, posujte s popečenimi mandlji in pokapljajte z medom.
Res je. Kakšne sestavine ne dobite pri nas ali vsaj ne ta hip. Bodite ustvarjalni, zamenjajte jo s katero sorodno pa bo.